75 jaar Superman: 75 bepalende momenten in twee minuten animatie

Dat Superman dit jaar 75 jaar bestaat, is niet nieuw. Zo verscheen de tekenfilm Superman uit de jaren 40 online, kwam Man of Steel in de bios en werd bekend dat hij samen met Batman in een film gaat spelen. Maar nú komt DC Comics zelf met een verjaardagscadeau…

Dat Superman dit jaar 75 jaar bestaat, is niet nieuw. Zo verschenen negen afleveringen van de tekenfilm Superman uit de jaren 40 online, kwam Man of Steel in de bios en werd bekend dat hij samen met Batman in een film gaat spelen. Maar nú komt DC Comics zelf met een verjaardagscadeau…

Heb je ‘m één keer gezien, dan wil je ‘m uiteraard nóg eens bekijken. In deze korte animatiefilm, waarin de geschiedenis van Superman tot leven wordt gebracht, zitten namelijk zoveel referenties aan bepalende momenten uit zijn loopbaan dat je ze onmogelijk allemaal direct kunt thuisbrengen. 75 referenties op exact te zijn.

Van zijn debuut op de cover van het eerste nummer van Action Comics (1938) tot en met de Hollywoodproductie die afgelopen zomer in de bioscopen verscheen. Volgens DC Comics is deze korte animatiefilm een must-see voor elke Supermanfan of comicsliefhebber in het algemeen.

En wie wat minder van de ultieme superheld weet en na het zien van dit filmpje nieuwsgierig is geworden naar die 75 iconische momenten in het leven van Superman: DC Comics heeft ze, geïllustreerd en wel, allemaal op een rijtje gezet.

    • Jules Seegers