Meubel of metal?

None

Spelen // Quiz Ikea or Death ikeaordeath.com/

Nortt is een eenmansmetalband die ‘depressieve zwarte huwelijksmuziek’ speelt. Maar het had ook zomaar de naam van een koffietafel of keukenblok van Ikea kunnen zijn. Kennelijk lijken de namen van de producten van het Zweedse concern nogal op die van knetterharde death- of blackmetal bands. Dit inspireerde het Amerikaanse marketingbureau Gatesman+Dave tot de viral Ikea or Death. Het idee is simpel: je moet van twintig namen kiezen of die hoort bij een band of een product. Dat is moeilijker dan het klinkt. Een Vittsjö is een opbergsysteem, Craft is de naam van een rockband waarvan de muziek gaat over chaos, dood en haat. Ikea or Death heeft heel wat te danken aan de barre Scandinavische winters; zonder trollen- en Vikingmetal was het spelletje een stuk minder uitdagend geweest. Wie ze alle twintig raadt kan zo de meubel- of metalbusiness in.

    • Hans Klis