Lingo zoekt kandidaten voor nieuwe thema-uitzending: NudistenLingo

Presentatrice Lucille Werner, die nauw bij de productie van Lingo betrokken is. Foto ANP / Ade Johnson
Presentatrice Lucille Werner, die nauw bij de productie van Lingo betrokken is. Foto ANP / Ade Johnson

In je nakie achter de ballenbak van Lingo, het kan. Het beroemde spelprogramma Lingo, sinds 1989 op de televisie, vraagt in een oproep op de site om nudisten die willen mee doen met een speciale NudistenLingo.

Even bellen. Is dit een grap?

Nee, zegt woordvoerder Brenda Matthijs. “Dit komt uit de koker van Lucille”.

“Het is een idee van Lucille Werner zelf. Ze is nauw betrokken bij de productie. Al zo lang als Lingo bestaat, zoeken we naar leuke aanleidingen om nét even iets anders te doen. We hebben vaker thema-uitzendingen gehad. Zo hadden we al Lingo met ministers, dj’s en leraren, ter gelegenheid van de lerarendag. Dit is in het kader van de nationale nudistendag.”

Werner kwam op het idee toen ze een keer een nudist in de uitzending had. De aflevering wordt 1 juni uitgezonden, op nudistendag. Als er tenminste genoeg geschikte aanmeldingen zijn. Want Lingo is geen makkelijk spelletje.

“De mensen die het leuk vinden om mee toen moeten ook gewoon een toelatingstest doen. Het blijkt toch altijd lastig zodra je iets doet met andere mensen dan de standaarddeelnemers. Mensen moeten ook echt Lingo kúnnen spelen.”

Dat niet iedereen talent heeft voor Lingo, bleek onlangs toen 538-dj’s met het programma meededen voor het goede doel:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

“Ik heb nog geen moment gedacht: wat moet ik nu zelf doen”, zegt Lucille Werner tegenover Novum Nieuws. “Maar ik zal toch wel met de billen bloot moeten.” Hoe dat eruit gaat zien en hoever ze daarin wil gaan weet ze nog niet. “Geloof me, het zal nooit plat of ordinair worden.”

Over het hoe en wat van de uitzending is nog niet nagedacht: of er twee mannen en twee vrouwen moeten meedoen, bijvoorbeeld. Of hoe het in beeld wordt gebracht, al gebeurt dat wel “op een serieuze en integere manier”. De minimumleeftijd is 18 jaar. NudistenLingo past volgens Matthijs in elk geval bij Lingo omdat het een spelletje is “voor alle mensen”.

“Lingo is er voor iedereen, de Tros is er voor iedereen. We zijn er voor een breed publiek.”

    • Mirjam Remie