Interactieve Bolero bij Londens orkest

Op de site van het London Symphony Orchestra staat een registratie van Ravel’s Bolero waarvan de bezoeker tijdens het afspelen de camera’s kan kiezen. Er zijn zes camerastandpunten. Wordt er één gekozen dan is die beeldvullend; je kunt er ook twee, drie of vier kiezen die elk een kwart van het scherm in beslag nemen.

Op de site van het London Symphony Orchestra staat een registratie van Ravel’s Bolero waarvan de bezoeker tijdens het afspelen de camera’s kan kiezen. Er zijn zes camerastandpunten. Wordt er één gekozen dan is die beeldvullend; je kunt er ook twee, drie of vier kiezen die elk een kwart van het scherm in beslag nemen. Het zijn gewone videostreams dus de kijkrichting is bepaald door de cameraman.

Tijdens de video kun je ook een plattegrond van het orkest aanklikken en informatie krijgen over de verschillende instrumenten en de orkestleden. Verschillende musici geven zelfs in een aparte video uitleg over hun instrument. Het LSO wil de komende tijd meer concerten in deze vorm presenteren.

    • Herbert Blankesteijn