In pyjama door het Wilde Westen

De hoofdrolspeler in de originele comedyserie Tumbleweed sjokt in een soort pyjama door het Wilde Westen. Hij heet Fingerbang69 en is, dat merken we al snel, het middelpunt van een game. Er verschijnen menu’s in beeld, hij moet rare opdrachten uitvoeren van schaars geklede dames, en doodgeschoten figuren komen in een volgende episode - pardon, level - doodgemoedereerd weer terug. De acteurs imiteren zelfs het onbeholpen loopje van de geanimeerde karakters uit games als Grand Theft Auto, waarbij de camera ze volgt in plaats van in hun gezicht te kijken.

De bijsluiter waarschuwt voor ‘een ton aan borsten, geweld en vunzige taal.’ Dezelfde makers waren eerder verantwoordelijk voor ‘Good Cops Bad Cops,’ een parodie op de politieserie waarin een aantal Dirty Harry-achtige types meedogenloos maar zonder succes achter een ‘Night Flasher’ aanzat.

    • Herbert Blankesteijn