Deze Britse tekenaar/animator heeft al negen planeten vol aliens verzonnen

Soms kom je een project tegen dat zo vreemd en ogenschijnlijk nutteloos is dat het charmant wordt. De Britse tekenaar en animator Andy Martin tekent dit jaar elke dag een zelfverzonnen alien en maakt maandelijks een kort filmpje waarin ze samen te zien zijn.

Elke maand heeft een specifiek thema: zo maakte Martin in februari vooral kat- en cavia-achtige wezens, in mei waren het kwal-achtigen en vorige maand waren ze gemaakt in pixelart-stijl. Deze maand is hij bezig met The Nightmare Before Christmas-achtige figuren. Elke alien krijgt ook een naam.

Aan het eind van de maand maakt Martin vervolgens een klein filmpje van de planeet waar hij die maand de bewoners van getekend heeft. Zo zijn er nu negen alienvolkeren en negen korte filmpjes waarin ze te zien zijn.

Het filmpjes van de september-planeet, Planet Nine, staat net een weekje online. Dit waren enkele van de aliens die hij die maand tekende:En dit is het bijbehorende filmpje:

De andere tekeningen en filmpjes terugzien of Martins project vanaf nu volgen? Dat kan op zijn Tumblr-pagina (hier verschijnt elke dag een nieuwe alien) en via zijn Vimeo-kanaal (hier zijn de maandelijkse filmpjes te zien). Je kunt hem ook volgen op Instagram, waar je niet alleen de tekeningen, maar ook de eerste schetsen ervan kunt zien. En mocht je het écht heel tof vinden: hier zijn posters te bestellen.

    • Peter Zantingh