Belegger rekent op hoger bod KPN

None

Beleggers gaan ervan uit dat er een hoger overnamebod komt op KPN. De koers van het aandeel is gisteren voor het eerst boven de 2,40 euro uitgekomen, de prijs die het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil tot nu toe zei te willen betalen voor elk aandeel KPN.

De spanning rond KPN loopt op doordat de Mexicaanse bieder eerder beloofde „in de loop van oktober” meer duidelijkheid te geven over zijn overnameplannen. De Mexicanen zijn in onderhandeling met het bestuur van KPN en met andere aandeelhouders van KPN over het voorgenomen bod. Die gesprekken waren eerder aanleiding om een officieel bod met bijbehorend prospectus uit te stellen.

Gistermiddag rond twaalf uur steeg het aandeel KPN plotseling in een keer van 2,37 euro naar 2,47 euro, een stijging van 4 procent. Dat gebeurde bij bovengemiddeld intensieve handel in het aandeel KPN. Sindsdien noteert het aandeel boven de „voorgenomen biedprijs” van 2,40 euro.

KPN kwalificeerde de toenadering van de Mexicanen eerder als een „ongevraagd bod”. De beschermingsconstructie tegen ongewenste overvallen werd in september in stelling gebracht. Toen oefende een aan KPN gelieerde stichting het recht uit om nieuwe aandelen KPN te kopen waardoor de Mexicanen niet de meerderheid van de zeggenschap over KPN kunnen verkrijgen. De Mexicanen houden mede daardoor expliciet de optie open om helemaal geen formeel bod op het Nederlandse telecombedrijf uit te brengen.