Anouk zegt eerste show Symphonica in Rosso op laatste moment af

Foto ANP / Martijn Beekman

Anouk kan vanavond niet optreden in het Gelredome voor de eerste show van de concertreeks Symphonica in Rosso. De zangeres kampt met stemproblemen, laat concertorganisator Mojo weten.

Op de Facebookpagina van Anouk staat:

“Als u onderweg bent naar de GelreDome, keert u alstublieft om, de show gaat definitief niet door.”

Update 19.01 uur:

Anouk reageert op Facebook:

“Sorry! Ik vind het echt verschrikkelijk dat ik de show van vanavond zo kort van te voren heb moeten afzeggen. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan, maar het gaat gewoon niet. Tot het laatste moment heb ik gehoopt dat het wel door kon gaan. Wat voel ik me kut en verdrietig.”

Anouk hoopt wel op tijd fit te zijn voor de shows die voor vrijdag en zondag gepland staan. Voor het optreden van vanavond wordt zo snel mogelijk een vervangende datum gezocht, vrijwel zeker is dat volgende week. Mensen met een kaartje krijgen eventueel hun geld terug.

In 2009 werd ook al een optreden van Symphonica in Rosso afgelast. Diana Ross stond toen niet drie, maar twee dagen in het Gelredome als gevolg van het faillissement van The Entertainment Group. Marco Borsato, aandeelhouder van TEG, organiseerde twee speciale concerten met een aantal muzikale vrienden. Die moesten de twee shows van Ross financieel mogelijk maken.

‘Haat-liefde verhouding met grote concerten’

In NRC Handelsblad zei Anouk deze week dat ze met grote shows als Symphonica in Rosso een haat-liefde verhouding heeft.

“Ik kan er niet bij dat mensen dat ontspannen doen. Ik treed niet vaak op. Pas na de derde kan ik ontspannen. Tenzij ik het verkloot natuurlijk.”

Over het concert wilde ze nog niet veel onthullen. Bij de concertreeks is slechts één gastzangeres, Trijntje Oosterhuis. Anouk:

“Zij zingt de nummers die ik voor haar geschreven heb, dus het voelt als eigen. Ik heb niets tegen duetten, maar het moet wel iets toevoegen aan het concert, en ik kon verder niemand verzinnen. De inhaaksfeer van ‘handjes in de lucht’ past niet bij mij.”

De eerste editie van Symphonica in Rosso was in 2006 met tien concerten van Marco Borsato. In de reeks kwamen daarna Paul de Leeuw (2007), Lionel Richie (2008), Diana Ross (2009), Sting (2010), Nick & Simon (2011) en Doe Maar (2012) concerten geven in het Arnhemse voetbalstadion GelreDome.

Op de Facebook-pagina van Anouk wensen sommige fans de zangeres beterschap, maar de meeste reacties zijn van woedende mensen die al onderweg waren naar Arnhem.

Twitter avatar Ikhebeenbep Eliza Reinders Pffff wat een ellende.. Concert gaat niet door. File rijden heen en nu file rijden terug. #anouk
    • Lex Boon