Zware aardbeving treft Filipijnen - zeker 93 doden

De Basilica Minore del Santo Niño in de stad Cebu, de oudste kerk in het land, verloor zijn klokketoren. Foto AFP / Chester Baldicanto

Een zware aardbeving heeft vandaag verwoestingen aangericht op de Filipijnse eilanden Bohol en Cebu. Gebouwen werden met de grond gelijk gemaakt en wegen raakten onbegaanbaar. Er vielen in totaal zeker twintig doden, meldt persbureau AP.

Update 13.30 uur: Het dodental als gevolg van de aardbeving is vanmiddag nog flink opgelopen, tot 93. Dat heeft de Filipijnse politie gezegd.

De beving had een kracht van 7,2. Gebouwen werden met de grond gelijk gemaakt, bruggen stortten in en wegen raakten beschadigd. In diverse steden brak paniek uit toen de aarde begon te schudden. In een gymzaal in Cebu vonden vijf mensen de dood toen ze onder de voet werden gelopen. De Basilica Minore del Santo Niño in de stad Cebu, de oudste kerk in het land, verloor zijn klokketoren. De beving veroorzaakte geen tsunami.

Hoewel de omvang van de ramp toeneemt, bleven veel levens waarschijnlijk gespaard omdat kantoren en schoolgebouwen vanwege het islamitische offerfeest de deuren gesloten hadden.

De eilanden Bohol en Cebu:

    • Anouk van Kampen