Uitgever Opzij in zwaar weer

WPG Uitgevers, uitgever van onder andere Vrij Nederland, Opzij en Psychologie Magazine, verkeert in zwaar weer. Het bedrijf gaat haar strategie heroverwegen, liet het gisteren weten in een persverklaring. Als reden noemt de uitgever de recessie en „gewijzigde marktomstandigheden”. WPG, waaronder ook boekenuitgevers De Bezige Bij en Arbeiderspers vallen, bekijkt verschillende scenario’s en neemt in november een beslissing over de toekomst. WPG haalde in vorig jaar nog een winst van 850.000 euro op een omzet van 176.000.000. Uit het jaarverslag 2012 blijkt dat WPG niet voldoet aan verplichtingen die de Rabobank aan het bedrijf heeft gesteld.

Gisteren ontstonden geruchten over de opheffing van de bladen Opzij en J/M voor Ouders na een tweet van journalist Max Pam. De redacties van de bladen ontkenden dit. Volgens WPG zijn berichten over al dan niet stopzetten „op zijn minst voorbarig”.