Sterrenkundige is te kritisch

None

Neil Degrasse Tyson had wat goed te praten vorige week. De wereldberoemde sterrenkundige en wetenschapsvoorlichter ging op Twitter los op de nieuwe film Gravity. Hierin raken astronauten in de problemen en stranden zij in de ruimte. Tyson begon de film uitgebreid en op komische wijze te fact checken, want hoe konden de Hubble telescoop (563 kilometer van de aarde) en het Internationale Ruimtestation (370 kilometer) zich op dezelfde hoogte bevinden? En waarom wentelen de satellieten in Gravity van west naar oost, maar het ruimtepuin van diezelfde objecten in de tegenovergestelde richting? Geschrokken van de reacties op zijn tweets, plaatste Tyson op Facebook een bericht met alle dingen die wel klopten in Gravity. Het is niet de eerste keer dat Tyson kritiek heeft op een film. De sterrenkundige overtuigde regisseur James Cameron om in de meest recente versie van Titanic de sterrenhemel in de film aan te passen zodat die realistischer was.