Overzichtelijke treinplanner

None

Aan één reisplanner hebben smartphonegebruikers niet genoeg. Dat blijkt wel uit de verschillende apps die beschikbaar zijn in de app-stores: 9292, NS Reisplanner Extra, Vertrek HD, Trein + Vertrekbord, Haltes etc. Sinds vorige week hoort ook Railplanner van ontwikkelaar Bram Kersten in dat rijtje. De app gaat de concurrentiestrijd aan met de officiële reisplanner van de NS en doet dat op overtuigende wijze. De interface is simpel en overzichtelijker dan die van de NS. Zo staan de storingen niet onder een aparte functieknop – samen met alle en vaak niet relevante landelijke problemen op het spoor – maar bij de actuele vertrektijden die de gebruiker opzoekt. In plaats van dertien functieknoppen heeft Railplanner drie tabbladen: vertrektijden, routeplanner en opgeslagen treinreizen. Dat gemak kost 0,89 cent, NS Reisplanner is gratis.

Hans Klis

    • Hans Klis