Nieuwsanchor Suzanne Bosman na 15 jaar RTL naar Radio 1

Foto ANP/Freek van Asperen

Suzanne Bosman (48), die de afgelopen vijftien jaar een van de gezichten was van het Half Acht-nieuws heeft vandaag bekend gemaakt dat ze RTL zal verlaten. Vanaf 1 januari volgend jaar werkt ze voor Radio EenVandaag op Radio 1.

Twitter avatar RTLNieuwsnl RTL Nieuws Suzanne Bosman stopt bij RTL Nieuws: http://t.co/3SayyFIMUT

Voor ze bij RTL werkte was Bosman redacteur en eindredacteur bij Met Het Oog Op Morgen bij de NOS en werkte ze als redacteur en presentator van Hier en Nu Radio en het Radio 1 Journaal en de NOS.

Met name collega’s van Bosman betreuren haar vertrek:

Twitter avatar pieterkleinrtl pieter klein Adieu @SuzanneBosman We zullen je missen: een van de beste presentatoren van NL, en : een aardige, lieve collega. #goodluckbijderadio
Twitter avatar erikmouthaanRTL ErikMouthaan In shock omdat @SuzanneBosman zojuist de redactie mailt dat ze RTL Nieuws gaat verlaten na 15 jaar als anchor!
Twitter avatar JandeHoop Jan de Hoop Mijn lieve collega Suzanne Bosman gaat ons verlaten. Ze keert terug naar haar oude liefde radio 1. Heel veel succes en we zullen je missen!

Maar ze krijgt een warm welkom bij de publieke omroep:

Rick Nieman, de vaste duopresentator van Bosman reageert verrast tegenover RTL:

“Ik vind het ongelooflijk jammer dat Suzanne ons gaat verlaten, want ik heb ruim 14 jaar fantastisch met haar samengewerkt. We voelden en vulden elkaar naadloos aan. We hebben samen meer dan 2000 keer het Half Acht nieuws gepresenteerd. Suzanne is niet alleen een geweldige journalist, ze is ook een prachtig mens. Ik zal haar ontzettend missen, maar wens haar ook heel veel succes bij haar nieuwe avontuur.”

    • Annemarie Coevert