Niet meer verdwalen in AMC

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is erg groot. De weg vinden is niet altijd even makkelijk voor de 25.000 patiënten en meer dan 350.000 bezoekers van de poliklinieken van het AMC. Daarom liet het ziekenhuis een app ontwikkelen voor iOS en Android die verdwalen in de zestig kilometer aan gangen moet voorkomen. In het ziekenhuis kunnen gebruikers routes uitstippelen en worden zij tijdens hun zoektocht geholpen door herkenningspunten; voor de app zijn zo’n 1.300 foto’s gemaakt van locaties in het ziekenhuis. In de toekomst krijgen patiënten een QR-code bij hun uitnodigingsbrief voor het AMC die bij inscannen alle gegevens opslaat die de gebruiker nodig heeft bij het aanstaande bezoek: gegevens van de arts, route en datum. AMC Navigatie stippelt ook de route naar het ziekenhuis uit door integratie van NS Reisplanner, 9292, Google Maps, Navigon of TomTom, mits deze op smartphone of tablet geïnstalleerd zijn.