Internationaal opsporingsbevel voor raadslid Amersfoort

Foto pvdaamersfoort.wordpress.com

Naar het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Dat meldt de politie vandaag. De PvdA-politicus wordt sinds donderdag vermist. Tot nu toe kwamen 25 tips binnen over de vermiste Smits Alvarez.

De politie heeft geen concrete aanwijzingen dat Smits Alvarez in het buitenland is. Wel heeft hij behalve de Nederlandse ook de Spaanse nationaliteit. Er is dan ook contact met de Spaanse politie. In zijn appartement in Vilar de Uz in de noordwestelijke regio Galicië was Smits Alvarez volgens familieleden niet, schreef La Voz de Galicia dinsdag.

De politiewoordvoerder benadrukt dat het onderzoek is gericht op het lokaliseren van de politicus, in de hoop dat hij contact opneemt met zijn familie. Er is geen sprake van een arrestatiebevel.

Mogelijk verband met lek vertrouwelijke informatie

De verdwijning van de 34-jarige Smits Alvarez, een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, houdt volgens het Algemeen Dagblad mogelijk verband met het onderzoek naar een lek van vertrouwelijke informatie. De recherche zou al enige tijd een computer van de PvdA-fractie onderzoeken.

De fracties kregen vorige maand te horen dat de recherche vorderingen maakte met het onderzoek naar hoe het kritische functioneringsgesprek van de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius (CDA) op straat kwam te liggen. Mogelijk werd het raadslid hierdoor de grond te heet onder de voeten, zo schrijft de krant.

Gisteren werd al bekend dat Smits Alvarez mogelijk niet de waarheid vertelde over zijn werk. Volgens zijn fractie en volgens zijn profiel op Linkedin werkte hij bij zorgverzekeraar Agis in zijn woonplaats. Volgens Achmea, waaronder Agis valt, is Smits Alvarez al meer dan twee jaar uit dienst.

Vlak na de verdwijning van het PvdA-raadslid is vierduizend euro verdwenen van een rekening van de fractie. Smits Alvarez is een van degenen die toegang hebben tot de rekening. (Novum)