Foto met eerste pink wint

‘Baal jij ook van een foto met een vinger voor de lens? Dat is nu voorbij’ begint de beschrijving van PictureCheck. De app van de Nederlandse ontwikkelaar AppDozijn nodigt gebruikers van het nieuwe fotospel juist om vingers te fotograferen. Pinken in dit geval.

Een van de spelers geeft de opdracht om een specifiek object of situaties te fotograferen, samen met de kleinste vinger in beeld. De foto van de eerste die dat lukt wordt beoordeeld door de andere spelers in het spel – dat kunnen er in totaal twintig zijn: zien we het gevraagde object én een pink? De winnaar van de ronde bepaalt wat er vervolgens op de plaat moet worden gezet.

Hoe langer het duurt om een opdracht af te ronden, hoe meer punten er mee te verdienen zijn. PictureCheck is simpel in opzet en makkelijk te bedienen, maar is alleen leuk als je teveel vrije tijd om handen hebt.