Op weg naar de onderhandelingen

None
Foto’s AP, Reuters

Angela Merkel en prominente CDU’ers (boven) gisteren op weg naar gesprekken over een Grote Coalitie, in het gebouw van de Parlementarische Gesellschaft, een parlementaire sociëteit in Berlijn. Daaronder de SPD-top, onderweg naar dezelfde bijeenkomst. De bespreking zou acht uur duren. Vanochtend zeiden beide partijen dat ze donderdag verder willen praten. Vandaag zijn er gesprekken tussen de CDU/CSU en de Groenen. Rechts naast Merkel de Beierse CSU-chef Horst Seehofer en, in de rolstoel, minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Bij de SPD wijst fractievoorzitter Frank-Walter Steinmeier met een rode map. Links naast hem Hannelore Kraft, premier van Noordrijn-Westfalen. Rechts van Steinmeier partijvoorzitter Sigmar Gabriel. Uiterst rechts oud-lijsttrekker Peer Steinbrück.