Bot imiteert echte twitteraar

‘Tofu absorbeert smaken. Volg mij’. Het is niet de meest aansprekende Twitter-bio, maar toch noemt techblog Mashable @tofu_product een van de leukste accounts van dit moment. Tofu is een zogeheten bot, een programma dat een echte Twitter-gebruiker nabootst. Waarom is deze bot zo bijzonder? Omdat @tofu_product leert praten door de schrijfstijl van zijn volgers te imiteren en daardoor worden zijn reacties en berichten steeds realistischer. Dat voorkomt overigens niet dat het account geen foutjes maakt of onbedoeld grappige berichten creëert zoals: ‘Iran doesn't get twitter handle doesn't need everyone else’, ‘Why yes, I costume. Thanks’ of ‘Don’t get your nostril. unfair.’ Het is een kwestie van tijd voordat @tofu_product in begrijpelijke volzinnen praat, denkt programmeur en maker van de account Joseph Toscano. De account telt al bijna 3.000 volgers die praten met de bot. En niet alleen maar in het Engels, Tofu kan ook al een beetje Deens en Spaans brabbelen.