Beursgang Royal Mail betaalt zich direct uit

Door een onzer redacteuren

Britse particuliere beleggers die aandelen Royal Mail hebben gekocht van de staat, konden die vandaag handenwrijvend verkopen. De koers van het geprivatiseerde postbedrijf schoot vanochtend naar 4,87 pond, een stijging van 48 procent ten opzichte van de uitgiftekoers die lag op 3,30 pond.

Particuliere beleggers kunnen sinds vanochtend handelen in aandelen Royal Mail. Professionele beleggers kunnen al sinds vrijdag aandelen van het postbedrijf kopen of verkopen.

In het Verenigd Koninkrijk is door de scherpe koersstijging discussie ontstaan over de waardering van Royal Mail. Britse media melden dat er mogelijk een onderzoek komt naar de lage uitgiftekoers.

Overigens profiteert de Britse staat wel van de sterke koersstijging. Via twee bedrijven heeft de overheid nog bijna 48 procent van de aandelen in bezit. Het is nog onduidelijk of en wanneer de staat het resterende belang in Royal Mail zal verkopen.

Gevecht met PostNL

Pagina E6