Bende opgepakt voor cocaïnesmokkel op Schiphol

De medewerkers op Schiphol zouden de drugs, veelal verstopt in vliegtuigen, uit de toestellen hebben gehaald en verder Nederland hebben ingesmokkeld.
De medewerkers op Schiphol zouden de drugs, veelal verstopt in vliegtuigen, uit de toestellen hebben gehaald en verder Nederland hebben ingesmokkeld. Foto ANP / Lex van Lieshout

De marechaussee heeft vijftien mensen aangehouden die worden verdacht van het smokkelen van cocaïne via Schiphol. De verdachten hebben de Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit en zijn tussen de 23 en 65 jaar. Zeven van de verdachten zijn medewerkers van een bedrijf op Schiphol, meldt de marechaussee.

De mannen worden ervan verdacht een criminele bende te vormen die verschillende cocaïnetransporten vanuit Midden- en Zuid-Amerika naar Nederland organiseerde. De medewerkers op Schiphol zouden de drugs, veelal verstopt in vliegtuigen, uit de toestellen hebben gehaald en verder Nederland hebben ingesmokkeld.

Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werden vuurwapens, drugs en geld aangetroffen. De marechaussee doet in samenwerking met het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek naar de verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. (Novum)