Albright blijkt Trekkie te zijn

None

De allereerste vrouwelijke Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is sinds kort te vinden op Twitter. Madeleine Albright is wel de laatste op Twitter van de drie vrouwen die ooit die positie bezetten. De 76-jarige professor Internationale Betrekkingen aan de Georgetown University opende eind september haar account. Condoleezza Rice en Hillary Clinton zijn daar al sinds respectievelijk oktober 2011 en juni 2013 te vinden. Albright kreeg een bijzonder welkom op Twitter van Star Trek-acteurs Patrick Stewart en Wil Wheaton. Zij haalden herinneringen op van de keer dat Albright hen kwam opzoeken op de set van de film Nemesis. De toenmalige minister plaatste meteen een foto van haarzelf te midden van de cast omdat het „een van de hoogtepunten van haar leven” was en ontmaskerde zichzelf als fan van de film- en tv-serie. Naast acteurs twittert Albright ook met haar opvolgers Hillary Clinton en John Kerry, over haar dochter en haar huidige werkgever.