Aangenaam koeiengeloei

luisteren // elektronica Baskerville Strongroom 18/10 ADE, Sugar Factory, Amsterdam

Thijs van der Klugt en Bart Possemis van het Haarlemse Baskerville weten hoe je elektronica schor en groezelig laat klinken. Op hun tweede cd Strongroom worden straffe dansritmes omkleed met geronk en gepruttel, als op een bouwplaats. ‘Britefoot’ en ‘Knucklehead’ zijn weids en langzaam, maar de dromerigheid wordt aangenaam verstoord door elektronisch gestotter en koeiengeloei. Verschillende zangers droegen bij. Dan blijkt de stem van Blaudzun prachtig te passen op de langgerekte klanken van ‘Gun For Hire’, is Bart van Liemt een stuwende kracht in het opzwepende ‘Times’ en klinkt Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) schimmig in ‘Penguin Love’ Niet alles is even memorabel, maar een uitschieter als ‘Downhill’, met een onverwacht iele Torre Florim (De Staat) klinkt mooi duister en bizar.

    • Hester Carvalho