Vloeimans mixt met barokklank

None

Voor jazztrompettist Eric Vloeimans is het de tweede cd dit jaar met een klassiek muziekgezelschap. In maart verscheen Evensong met het Nederlands Symfonie Orkest, nu is er Old, New & Blue met de Holland Baroque Society. Anders dan op Evensong levert dit een spannende wisselwerking op. De trompet mengt prachtig met het barokinstrumentarium, waaraan ook een bandoneon is toegevoegd. Soms voegt Vloeimans zich subtiel in het lijnenspel, een andere keer breekt hij met een verzengende jazzsolo bruut in tijdens een Bach-koraal. Naast een versie van Josquins Mille Regretz klinkt een compositie van Vloeimans in een arrangement volgens de praktijk van de achttiende eeuw. Afsluiter is Beatles-klassieker Blackbird. Een nieuwe cover van zo’n platgespeeld nummer moet een goede reden hebben, maar deze versie is mooier dan componist Paul McCartney had kunnen dromen.

Merlijn Kerkhof

    • Merlijn Kerkhof