Regen houdt aan

Vooral in Utrecht en Zuid-Holland is de zondag extreem nat verlopen, met 40 tot 100 mm neerslag in een etmaal tijd. De storing die dit veroorzaakte, blijft tot en met dinsdag in onze buurt, maar veel activiteit verdwijnt geleidelijk.

Ook maandagavond en -nacht is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Eerst waait er nog een matige tot krachtige zuidelijke wind, maar de wind neemt later wel sterk in kracht af.

Dinsdag ligt de kleine depressie boven ons land en staat er weinig wind. Er hangt veel bewolking en er valt buiige regen, later op dinsdag breekt soms de zon door. Het wordt 11 tot 14 graden.

Woensdag begint rustig met opklaringen en mistbanken, maar later nemen wind en bewolking toe en volgt er wederom regen. Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met zon en buien, bij 13 tot 16 graden.