Op je computer naar het Lamborghini-museum en de stoelen testen

Misschien niet zo cultureel verantwoord als Van Gogh of Rembrandt, maar toch ook leuk om te inspecteren vanachter je computer: dure Lamborghini’s en Honda’s. Sinds kort kun je virtueel rondlopen door musea van de automerken, die hun deuren openden voor de camera’s van Google Maps.

Screenshot van Google Maps.

Misschien niet zo cultureel verantwoord als Van Gogh of Rembrandt, maar toch ook leuk om te inspecteren vanachter je computer: dure Lamborghini’s en Honda’s. Sinds kort kun je virtueel rondlopen door musea van de automerken, die hun deuren openden voor de camera’s van Google Maps.

Robots, scooters, raceauto’s - je kunt met je muis zelfs ín de auto’s komen. Het Lamborghini-museum in het Italiaanse Sant’Agata Bolognese is sinds vorige week via Google te bezoeken. De Honda Collection Hall in Japan vond kennelijk dat het niet kon achterblijven en is sinds deze week online.

Het Honda-museum. Klik met je muis links op 1, 2 of 3 om de verschillende verdiepingen te bezoeken:


View Larger Map

Het Lamborghini-museum:


View Larger Map

Google wil niet alleen de openbare ruimte, maar ook de binnenkant van gebouwen in kaart brengen. Het bedrijf is al een paar jaar bezig aan het grootscheepse en ambitieuze project Google Art. Daarmee kun je rondlopen door allerlei vooraanstaande musea uit de hele wereld, zoals het Museum of Modern Art (MoMA) in New York of ons eigen Rijksmuseum. Van nog veel meer musea zijn werken tot in detail te bekijken. De meest bezochte collectie is die in het Witte Huis. In de top 10 met populairste werken is Nederland goed vertegenwoordigd: op nummer 1, 4, 7 en 9 staat Van Gogh, op nummer 3 Rembrandt en op nummer 6 Breughel de Oude.

    • Mirjam Remie