Joop Boezeman stopt als algemeen directeur Arbeiderspers/A.W. Bruna uitgevers

Joop Boezeman treedt terug als algemeen directeur De Arbeiderspers/A.W. Bruna Uitgevers. Dat is zojuist in een persbericht bekendgemaakt. “Met het najaar 2013 en het nieuwe jaar 2014 in zicht, de tijd waarin veel samenwerkingen ontstaan en plannen voor de toekomst worden gesmeed, leek mij dit het meest logische moment om terug te treden en de

Joop Boezeman treedt terug als algemeen directeur De Arbeiderspers/A.W. Bruna Uitgevers. Dat is zojuist in een persbericht bekendgemaakt.

“Met het najaar 2013 en het nieuwe jaar 2014 in zicht, de tijd waarin veel samenwerkingen ontstaan en plannen voor de toekomst worden gesmeed, leek mij dit het meest logische moment om terug te treden en de leiding in alle vertrouwen over te dragen”,

zo laten De Arbeiderspers/A.W. Bruna Uitgevers weten.

Paulien Loerts zal met ingang van 14 oktober 2013 de taak van Boezeman overnemen en zal dan, naast haar functie als directeur van Singel Uitgevers in Amsterdam, ook als directeur ad interim verantwoordelijk zijn voor de uitgeefactiviteiten van De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Joop Boezeman (66) kan bogen op een lange staat van dienst in de boekenwereld. Hij begon zijn carrière als boekhandelaar in diverse functies, werd daarna uitgever bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en commercieel verantwoordelijk voor de Veen groep, werkte daarna negen jaar als hoofd boekenprogramma bij ECI/Bertelsmann, alvorens hij als directeur media de overstap maakte naar Intres. De afgelopen twaalfenhalf jaar leidde hij als algemeen directeur A.W. Bruna Uitgevers, vanaf 2012 samengevoegd met uitgeverij De Arbeiderspers. Boezeman zal zijn expertise tot april 2014 blijven inzetten voor WPG Uitgevers.

Bij Vrij Nederland verscheen vorig jaar een kort interview met Boezeman. “De trend is nu gluren bij de buren.”

    • Sebastiaan Kort