Groezelig schorre elektronica

Thijs van der Klugt en Bart Possemis van het Haarlemse Baskerville weten hoe je elektronica schor en groezelig laat klinken. In een aantal tracks van hun tweede cd Strongroom worden straffe dansritmes omkleed met geronk en gepruttel, als op een helse bouwplaats. Britefoot en Knucklehead zijn weids en langzaam, maar de dromerigheid wordt aangenaam verstoord door elektronisch gestotter en koeiengeloei. Verschillende zangers droegen bij. Dan blijkt de hoge, voorname zangstem van Blaudzun prachtig te passen op de langgerekte klanken van Gun For Hire, is Bart van Liemt een stuwende kracht in het opzwepende Times en klinkt Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) schimmig in Penguin Love. Niet alles is even memorabel, maar een uitschieter als Downhill, met een onverwacht iele Torre Florim (De Staat) klinkt mooi duister en bizar.

Hester Carvalho

18/10 ADE, Sugar Factory, Amsterdam

    • Hester Carvalho