Goal van het Weekend: prachtige omhaal geeft Mexico hoop op WK

Met een interlandweekend op de agenda is het altijd maar weer afwachten waar de heren doelpuntenmakers mee thuiskomen. Maar we mogen niet klagen, absoluut niet zelfs.

3. Fernandinho (Atletico Mineiro)

Het voordeel van al je sterspelers in buitenlandse competities hebben spelen: de binnenlandse liga kan gewoon doorgaan tijdens een interlandreeks. Zo gaat dat vaak in Brazilië. En dus kwam Atletico Mineiro gisteren gewoon uit tegen koploper Cruzeiro en maakte Fernandinho kort voor tijd een lekkere goal, maar niet nadat hij eerst prachtig zijn directe tegenstander het bos in stuurde:
http://youtu.be/j1087CDPkaU

2. Alejandro Romero Gamarra (Huracán)

Ook in Argentinië werd vrolijk doorgevoetbald. De 18-jarige Gamarra friemelde daar zijn 1,71 meter lange lichaam voorbij de defensie van Almirante. Twee pijlsnelle bewegingen - check vooral hoe hij de keeper omspeelt - en hopla:

1. Raúl Jiménez (Mexico)

De Mexicanen beleven een uiterst teleurstellende kwalificatiereeks voor het WK in Brazilië komende zomer. Dat je inmiddels tegenstand krijgt van de VS, à la. Maar het in de poule afleggen tegen Costa Rica en Honduras, daar mag je je als Mexico toch wel een beetje voor schamen. Dit weekend móest thuis van Panama gewonnen worden om uitzicht te houden op het WK, mogelijk via een zijdeurtje. Vijf minuten voor tijd stond het 1-1, maar toen:
http://youtu.be/LPh2nPfUZXc

    • Jules Seegers