Glossy van de straat

None

Lezen // Daklozenkrant STRAAT Er is een nieuwe daklozenglossy op de markt. Kosten: 5 euro. Te koop: op elke hoek van de straat

Zin om een glossy door te bladeren? Koop dan eens een daklozenkrant. Het nieuwe magazine STRAAT, gisteren eenmalig verschenen, staat vol interessante verhalen. Bijvoorbeeld interviews met Claudia de Breij („een glamourdame ben ik helemaal niet, maar ik ben ook geen straatmeid”) en Trijntje Oosterhuis. Maar ook met Saskia Assies, een voormalig arts die jarenlang op straat heeft geleefd . En een fotoreportage uit Japan, waar dakloos zijn als een echte schande wordt gezien. Het blad kost 5 euro, voor de reguliere, dunnere daklozenkrant – die overigens gewoon blijft bestaan – betaal je 2 euro. De samenstellers (redacties van de straatkranten in Utrecht en Amsterdam) blijven voorzichtig over de kwaliteit van hun nieuwe tijdschrift: „Mocht het een succes worden, dan overwegen we om het vaker te doen.”