Duurste voetballer Bale heeft geen hernia

Gareth Bale heeft geen chronische rugblessure. De Spaanse sportkrant Marca meldde zaterdag dat de duurste voetballer aller tijden (bijna 100 miljoen euro) een hernia heeft, volgens zijn club Real Madrid is dat onjuist. Van een eventuele operatie en een maandenlange afwezigheid is geen sprake, staat in een statement op de clubsite.

Volgens Real Madrid hebben de artsen voor het verschijnen van het artikel de juiste informatie doorgespeeld aan Marca, maar heeft de krant daar niets mee gedaan. Real laat weten dat Bale last heeft van een licht uitpuilende rugwervel, volgens de club een veel voorkomende kwaal bij voetballers. Tijdens het voetballen heeft Bale daar echter geen last van, aldus de verklaring van Real Madrid.

Bale werd begin vorige maand voor een recordbedrag van bijna 100 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. De Welshman speelde tot nu toe slechts twee wedstrijden voor de ‘Koninklijke’, waarin hij één keer scoorde.