Drie van de zes medewerkers Rode Kruis bevrijd in Syrië

Drie van de zes Rode Kruis-medewerkers die gisteren zijn ontvoerd in het Noordwesten van Syrië, zijn vrijgelaten. Dat meldt persbureau Reuters. Ook een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan is vrij.

Oppositiestrijders in het noordoosten van Syrië.
Oppositiestrijders in het noordoosten van Syrië. Foto AFP / Ahmad Aboud

Drie van de zes Rode Kruis-medewerkers die gisteren zijn ontvoerd in het noordwesten van Syrië, zijn vrijgelaten. Dat meldt persbureau Reuters. Ook een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan is vrij.

Robert Mardini, hoofd van het Internationale Rode Kruis (OCRC), meldt op Twitter:

Twitter avatar RobertMardini Robert Mardini Good news! We confirm that the Syrian Red Crescent volunteer and 3 out of 6 @ICRC colleagues have been released safe & sound. #Syria.

De medewerkers zijn vrijgelaten in de provincie Idlib, zegt een woordvoerder van het Rode Kruis. De organisatie wacht nog op informatie over de andere drie.

Het Rode Kruis-team werd gisteren rond 12.30 uur door gewapende mannen ontvoerd bij Saraqeb. Het team was op de terugweg naar Damascus. Ze waren sinds 10 oktober in het veld geweest om de medische situatie in het gebied in kaart te brengen en te bekijken hoe er zorg kon worden geboden.

Update 16.05 uur: Jihadisten zijn verantwoordelijk voor de ontvoering, zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten tegenover persbureau AFP. De Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), een van oorsprong Irakese organisatie die zich in de Syrische burgeroorlog heeft gemengd, zou achter de ontvoering zitten.


Grotere kaart weergeven

    • Mirjam Remie