Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Televisie

De tv-interviewer moet iets op het spel zetten

Sonja Barend Award

De Sonja Barend Award, voor het beste televisie-interview van het jaar, wordt vanavond uitgereikt. De twaalf kanshebbers variëren van betrokken tot stekelig.

Vijf genomineerden over de vraag: waar moet een goed interview op tv aan voldoen?

Merlijn Kerkhof en Janna Laeven

Mariëlle Tweebeeke

Genomineerd voor: gesprek met Ruud Lubbers, Nieuwsuur, 29 jan

„Een tv-interview is de Sonja Barend Award waardig als je meteen denkt: o ja, dat was spraakmakend, of mooi, of goed. Omdat er veel emoties vrijkwamen, of omdat het zo spannend was dat je op het puntje van je stoel zat. Het helpt als het onderwerp veel beroering oplevert. Dat kan als de verantwoordelijke bij je aan tafel zit. Dit jaar heb ik minder het gevoel dat ik een kans maak dan vorig jaar, toen ik won met het gesprek met de drie bestuurders van het VUmc. Daar viel alles samen en dat gebeurt niet maandelijks, zelfs niet jaarlijks.”