Coen Verbraak wint Sonja Barend Award

Sonja Barend reikt journalist Coen Verbraak de Sonja Barend Award uit in de studio van DWDD. Foto ANP / Sander Koning

Coen Verbraak heeft de Sonja Barend Award van dit jaar gewonnen. Zijn gesprek met voormalig ABN AMRO-topman Rijkman Groenink in het programma Kijken in de Ziel was volgens de jury het beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

Verbraak hield onder andere tv-presentatoren Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Twan Huys achter zich. Hij kreeg de prijs vanavond in het programma De Wereld Draait Door uit handen van naamgever Sonja Barend, over wie hij overigens eerder een documentaire maakte.

Het is de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won Mariëlle Tweebeeke de Sonja Barend Award. Eerdere winnaars zijn onder anderen Clairy Polak en Twan Huys.

Lees hier het artikel dat nrc.nl eerder over de uitzending schreef en kijk het gesprek terug.

    • Anouk Eigenraam