CNV steunt begrotingsakkoord

Vakbond CNV steunt het begrotingsakkoord. Dat bevestigt een woordvoerder van de CNV aan nrc.nl. De FNV liet eerder weten het akkoord voor te leggen aan zijn ledenparlement, het hoogste orgaan van de vakbond.

Voorzitter Jaap Smit van CNV.
Voorzitter Jaap Smit van CNV. Foto ANP / Martijn Beekman

Vakbond CNV steunt het begrotingsakkoord. Dat bevestigt een woordvoerder van CNV aan nrc.nl. De FNV liet eerder weten het akkoord voor te leggen aan zijn ledenparlement, het hoogste orgaan van de vakbond.

In een reactie op de website van de vakbond zegt CNV-voorzitter Jaap Smit:

“De kern van het sociaal akkoord blijft overeind, nu met steun van D66, ChristenUnie en SGP. Wees er zuinig op. Maar het shoppen in gesloten akkoorden doet de politiek geen goed. Het CNV heeft moeite met het afschaffen van de werkbonus dit treft juist mensen met een zwaar beroep en laag inkomen.”

De vakbond is te spreken over de verbeterde koopkracht voor middeninkomens. Daarnaast is de bond blij dat de inhoudelijke ideeën over het ontslagrecht, de WW en de flexibiliteit van de arbeidsmarkt nu een ‘breed politiek draagvlak’ hebben. Wel is de bond kritisch op de werkbonus en op het feit dat mensen met een WW-uitkering sneller werk onder hun niveau moeten accepteren.

Akkoord begroting 2014

Afgelopen vrijdag bereikten de coalitiepartijen VVD en PvdA samen met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP overeenstemming over de begroting voor 2014. Lees hier wat de belangrijkste maatregelen zijn en wie wat binnenhaalde.

    • Nando Kasteleijn