Burgemeester Amersfoort roept vermist raadslid op zich te melden

Burgemeester Bolsius van Amersfoort (rechts) maakt zich zorgen over zijn verdwenen raadslid Smits Alvarez. Het raadslid wordt nu al een paar dagen vermist. Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius heeft het vermiste raadslid Ramón Smits Alvarez opgeroepen zich te melden. Op RTV Utrecht zei Bolsius vanavond dat het raadslid door het thuisfront wordt gemist en dat het tijd wordt dat er een einde komt aan de onzekerheid.

Het PvdA-raadslid wordt sinds donderdag vermist. Hij nam zijn paspoort mee, maar liet zijn telefoon en iPad thuis liggen. Kort nadat Smits Alvarez voor het laatst is gezien werd vierduizend euro gepind van de bankrekening van de Amersfoortse PvdA. Het is niet bekend of het raadslid dat gedaan heeft.

Bolsius uitte zijn zorgen eerder al op de website van de gemeente.

“Ik hoop innig dat snel duidelijk wordt waar Ramon is en hoe het met hem gaat.”

RTV Utrecht schreef eerder vandaag dat het raadslid jarenlang loog over zijn cv. Smits Alvarez zou vrienden en bekenden hebben gezegd dat hij bij zorgverzekeraar Agis werkte, terwijl hij daar al een paar jaar weg is. Op zijn Linkedin-profiel staat dat hij werkt als medewerker materiële controle bij Agis, dat zijn hoofdkantoor in Amersfoort heeft.

Achmea, waaronder Agis valt, laat weten dat het raadslid vanaf september 2010 zeven maanden voor Agis werkte. Over de reden dat het dienstverband van Smits Alvarez afliep doet het bedrijf bij monde van een woordvoerder geen mededelingen. De fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Amersfoort Edwin Hinloopen laat in een reactie weten dat Smits Alvarez voor zover hem bekend bij Agis werkte.

Smits Alveraz is een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Alle stemmen daarvoor zijn inmiddels uitgebracht. Vanwege de vermissing van het raadslid is de bekendmaking van de uitslag uitgesteld. (Novum)