Alonso stelt titel Vettel nog twee weken uit

De Duitser Sebastian Vettel heeft gisteren in Japan zijn vijfde Grote Prijs op rij gewonnen. Door de zege op het circuit van Suzuka is de Formule 1-coureur van Red Bull heel dicht bij zijn vierde wereldtitel. Zijn Australische ploeggenoot Mark Webber kwam als tweede over de finish, voor Romain Grosjean van Lotus.

De Fransman kende nog wel de beste start. Hij schoof op van de vierde naar de eerste plaats. In zijn kielzog volgden Webber, die van poleposition vertrok, en drievoudig wereldkampioen Vettel. Grosjean zag in het tweede deel van de race Vettel voorbijkomen en later ook nog Webber.

Voor de 26-jarige Vettel is het zijn vierde zege in Japan en zijn negende van het seizoen. De Spanjaard Fernando Alonso stelde een Duits titelfeest nog even uit. De Ferrari-rijder eindigde als vierde. Als Alonso niet verder dan plaats negen was gekomen, zou Vettel al zeker van zijn vierde wereldkampioenschap zijn geweest. Dat kan over twee weken in India gebeuren.

De race in Japan was voor Giedo van der Garde snel afgelopen. De Nederlander van Caterham vloog in de eerste bocht tegen de vangrail, nadat hij in aanraking was gekomen met de bolide van Jules Bianchi van Marussia.

Voorafgaand aan de race hielden de coureurs een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Maria de Villota, die als testrijder voor Marussia werkte. De Spaanse, die na een zware crash vorig jaar haar rechteroog moest missen, werd vrijdag dood aangetroffen in een hotelkamer in Sevilla. Ze was 33 jaar oud. (Novum)