Zo, dat was een hoop regen! Op naar Barcelona, vanuit je luie stoel

In Barcelona was het dit weekend ruim twintig graden. Klaarblijkelijk had weergod Jupiter zijn lading neerslag speciaal voor ons bewaard, en op zo’n dag als deze is het dan fijn even het gevoel te hebben dat je zelf in de lente van Gaudi’s stad ‘rondloopt’.

Eén kapotte camera, een verloren opslagkaart, een kleine honderd ritjes in de metro, 24.000 foto’s en uren nabewerking van 480 gigabyte aan materiaal. Zo vat Alexandr Kravtsov, maker van onderstaande timelapse, zijn kunstwerkje samen. “Het was niet moeilijk, het vergt gewoon een heleboel geduld en een heleboel tijd.”

Eerlijk is eerlijk; gewapend met een aantal Canon camera’s en slechts een statief met balhoofd levert Kravtsov heel puik werk. Timelapses zijn inmiddels gemeengoed op het web, maar de arbeidsintensiteit en toewijding druipt hier toch wel enigszins van af.

    • Jules Seegers