Zeker 64 hindoes vertrapt in India na paniek op brug

Tientallen hindoes zijn vandaag in de Indiase staat Madhya om het leven gekomen nadat er paniek uitbrak toen honderden pelgrims een brug overstaken op weg naar een tempel. Meer dan honderd mensen raakten gewond, aldus de politie tegenover persbureau AP.

De paniek brak uit nadat het erop leek dat de brug zou instorten, wat niet gebeurde. De politie verklaart dat mensen in de richting van de tempel renden, en daardoor zijn tientallen mensen in de verdrukking gekomen en bezweken.

Aanwezige politieagenten gebruikten hun wapenstokken om de menigte te bedwingen. Hierop begonnen mensen met stenen naar de politie te gooien. Eén agent raakte daarbij zwaargewond. Het exacte aantal doden is nog niet bekend, maar de politie schat nu dat het er zeker 64 zijn.

De pelgrims verzamelden zich vandaag om het hindoefestival Dussehra te vieren in een woud bijna 400 kilometer ten noorden van Bhopal, de hoofdstad van de staat.

    • Annemarie Coevert