Elf doden bij raketaanval door Syrische leger in Daraa

De Syrische stad Daraa, eerder deze maand. Rook komt uit brandende gebouwen tijdens gevechten tussen rebellen en het Syrische leger.
De Syrische stad Daraa, eerder deze maand. Rook komt uit brandende gebouwen tijdens gevechten tussen rebellen en het Syrische leger. Foto AP

Bij een raketaanval die gisteravond laat werd uitgevoerd door het Syrische leger op de zuidelijke provincie Daraa zijn ten minste elf mensen om het leven gekomen, onder wie vier vrouwen en drie kinderen.

Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vanochtend verklaard tegenover persbureau AP. In Daraa vonden de afgelopen tijd geregeld confrontaties plaats tussen de troepen van president Bashar al-Assad en de opstandelingen die proberen zijn regime omver te werpen.

Syrische rebellen hebben de stad eerder dit jaar nog volledig ingenomen. Regeringstroepen van president Bashar al-Assad zouden zich toen hebben teruggetrokken uit het gebied.

Dael is een van de grotere steden in de provincie Daraa, waar de opstand tegen Assad begon in maart 2011. De rebellen proberen de controle te krijgen over een corridor vanaf de grens met Jordanië om een aanval te lanceren op hoofdstad Damascus.

    • Annemarie Coevert