Britse politie: tijdspad verdwijning McCann aanzienlijk veranderd

Het tijdspad van de gebeurtenissen rondom de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann in 2007 is ‘aanzienlijk veranderd’. Door nieuwe ontwikkelingen kan de meest gedetailleerde reconstructie van de zaak tot nu toe worden gemaakt. Dat zegt de Britse politie tegen de BBC.

Kate and Gerry McCann, de ouders van het vermiste meisje Maddy, met een door de computer gegenereerde foto van hun dochter. Zo zou ze er nu mogelijk uitzien.
Kate and Gerry McCann, de ouders van het vermiste meisje Maddy, met een door de computer gegenereerde foto van hun dochter. Zo zou ze er nu mogelijk uitzien. Foto Reuters / Andrew Winning

Het tijdspad van de gebeurtenissen rondom de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann in 2007 is ‘aanzienlijk veranderd’. Door nieuwe ontwikkelingen kan de meest gedetailleerde reconstructie van de zaak tot nu toe worden gemaakt. Dat zegt de Britse politie tegen de BBC.

De politie gaat niet in op wat er precies is veranderd en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn, maar de nieuwe reconstructie en foto’s van drie mannen die de politie graag wil spreken omdat ze zijn gezien in en om het vakantiepark waar Madeleine verdween, worden morgenavond getoond in het BBC-programma Crimewatch. Gehoopt wordt dat er kijkers zijn die de politie na het zien van de reconstructie en de foto’s informatie kunnen verschaffen die het onderzoek verder helpt.

De verdwijning van Madeleine McCann wordt dinsdag ook behandeld in het Nederlandse programma Opsporing Verzocht. Dit gebeurt op verzoek van de Londense politie. Wat precies de link is met Nederland is nog onbekend.

Nieuw grootschalig onderzoek gestart

In 2007 verdween de destijds 3-jarige Madeleine uit een vakantiehuis in de Portugese Algarve. De Portugese politie sloot de zaak in 2008 zonder erachter te zijn gekomen wat er met Madeleine is gebeurd. De Britse politie meldde onlangs een nieuw grootschalig onderzoek te zijn begonnen in de zaak van de vermiste peuter. Daarbij wordt het dataverkeer van de bezoekers van het vakantieoord waar Madeleine verdween bekeken. De politie heeft 31 verzoeken gedaan in diverse landen over telefoondata.

Eerder vandaag meldde de Britse krant The Sunday Mirror dat er een man is aangehouden in de zaak. Ook zouden er computers in beslag zijn genomen. De politie heeft echter niet bevestigd dat er iemand is gearresteerd.

    • Lex Boon