Save your ass

None

Het is herfst, dat betekent: vaak fietsen in de regen. Op een racefiets of fixed gear bike komt het water niet alleen van boven, maar ook in een niet aflatende stroom vanaf je achterwiel. Het resultaat: een natte streep modderspatten op rug en achterwerk. Een degelijk spatbord verhelpt dit ongemak, maar doet natuurlijk ernstig afbreuk aan de looks van je fiets. En als het droog is, zou je evengoed zonder kunnen. Met dit euvel in het hoofd ontwierpen vijf designers uit Gotenburg, Zweden (misschien wel de natste stad op aarde) de ‘Ass saver’: een slimme, eenvoudige ‘emergency mudguard’ van gerecycled plastic. Een noodspatbord dus, maar dan eentje die je in een handomdraai bevestigt. Je klikt het simpelweg vast aan de rails onder je zadel. Is het droog, dan vouw je hem dubbel en zit hij netjes aan het zicht onttrokken onder je zadel, of gewoon in je tas. 7,99 euro, ass-savers.com

Femke Hoogland