Navid Nuur: Lube Love

Een selectie uit het cultuuraanbod

Het werk van Navid Nuur fladdert, vlindert, prikt en is het tegendeel van alles wat je je voorstelt bij zwaarwichtige conceptuele kunst. De expositie Lube Love is een ode aan de vrijmoedig spelende geest. Nuur keert ieder concept binnenstebuiten, maakt spiegelbeeldige grappen met minimal art, laat schilderijen met waterballonnen bekogelen. In Maastricht blijkt hoezeer de kunstenaar zijn dyslectische handicap tot voordeel heeft gemaakt. Want het sterkst is Nuur in zijn omgang met tekst, die frivool is en alles wat naar routine zweemt op losse schroeven zet. Wat zijn woorden? Waar staan letters voor? Wat is hun betekenis, hun invloed en reikwijdte? Alles is relatief en rekkelijk in de wereld van Nuur.

Navid Nuur: Lube Love. T/m 26 jan 2014 in het Bonnefantenmuseum, Maastricht.