Lamstong met lavas

Van een dier alles eten, dat is al jarenlang in de mode bij degenen die geen vegetariër zijn maar wel bewust willen eten. Zij eten minder vlees en uitsluitend van dieren die een goed leven gehad hebben. En dan niet alleen de courante delen, zoals karbonaadjes, biefstukken en filetstukjes, maar ook de rommelige delen waar je alleen maar soep of ragout van kan maken, en ook de smakelijke organen zoals hart, zwezerik, lever, nieren en tong.

Wie een heel lam koopt heeft maar één tong, en dat is bij een lam echt geen groot ding. Gelukkig houdt niet iedereen van tong en kun je op die manier onderdelen ruilen of opkopen. Een lamstongetje is een min of meer éénpersoons portie. Het is heel smakelijk en zacht vlees. En wie gasten krijgt die het idee ‘tong’ eng vinden – zulke gasten bestaan – snijdt het tongetje gewoon vast in mooie plakjes.

Wie geen lavas kan vinden kan daarvoor in de plaats bladselderie nemen.