Kandidaat-lijsttrekker PvdA Amersfoort vermist sinds donderdag

Foto pvdaamersfoort.wordpress.com

Een raadslid van de PvdA in Amersfoort wordt sinds donderdagmiddag vermist. Kort na zijn vermissing is vierduizend euro gepind van de bankrekening van de PvdA-fractie in Amersfoort, bevestigt fractievoorzitter Edwin Hinloopen aan persbureau Novum.

De fractie maakt zich ernstige zorgen over het raadslid, Ramón Smits Alvarez, meldt de partij op haar website: “Op de eerste plaats is dit een persoonlijk drama, en fractie en bestuur leven mee met zijn familie.”

Bij de PvdA in Amersfoort wordt tot morgen een lijsttrekkersverkiezing gehouden, waar Smits Alverez een van de kandidaten is. Een van zijn laatste tweets voor de vermissing meldde:

Twitter avatar SmitsAlvarez Ramón Smits Alvarez Wie de lijsttrekker vd PvdA Amersfoort ook gaat worden. Mijn steun krijgt hij of zij onvoorwaardelijk, waar ik ook sta. Adeus! #033pp

Vanwege zijn vermissing is de bekendmaking van de uitslag uitgesteld. De verdwijning van Smits Alvarez is volgens Hinloopen een complete verrassing. “Dit heeft niemand zien aankomen.” Hinloopen kan niet uitsluiten dat het raadslid zelf de vierduizend euro heeft opgenomen. “Het is niet te zeggen of hij dat heeft gedaan, dat is giswerk.” Sinds donderdag heeft niemand wat van Smits Alvarez vernomen.

    • Anouk van Kampen