In 2014 herstel koersen

None

„De verwachting, na de halfjaarcijfers, dat economisch herstel in de rest van het jaar zou doorzetten, is duidelijk te optimistisch gebleken. Meerdere bedrijven, zoals Philips, DSM en Unilever, hebben al laten weten dat we rekening moeten houden met een groeivertraging in opkomende markten, maar ook dat Europa zwak blijft en er nog geen herstel zichtbaar is. Het Belgische Colruyt gaf aan rekening te houden met een ‘zwakkere’ consument, gezien de oplopende werkloosheidscijfers. Ik blijf daarom in de aanloop naar de kwartaalcijfers met name voorzichtig over bedrijven die veel van hun omzet uit Nederland halen. Traditioneel trapte het Amerikaanse Alcoa het seizoen af: de cijfers van de aluminiumproducent waren beter dan verwacht. In Nederland presenteert ASML woensdag als eerste de cijfers – ik denk dat die positief zullen zijn. Volgend jaar verwacht ik een breder herstel van de koersen.”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl