Ik wil degelijke groei zien

None

„In de kwartaalcijfers en de daarbij geëtaleerde vooruitzichten wil ik de trend bevestigd zien dat bedrijven in Europa beter presteren. En dat niet alleen op basis van gunstige valutakoersen of door flinke kostenbesparingen, maar echt operationeel: een hogere omzet in bestaande producten of in nieuwe markten. Ik kijk meer naar degelijke bedrijven dan naar bedrijven die aan het reorganiseren zijn of bij een fusie betrokken zijn. De inkomsten in mijn beleggingsportefeuille moeten uit dividend komen, ondersteund door koersrendement. Die degelijkheid wil ik terugzien. Als het beter gaat dan verwacht, zit er een extraatje in: dan zal het aandeel stijgen. Zo kijk ik defensief of mild pessimistisch naar de markt. Verder denk ik dat bij de meeste bedrijven de rek er bij de kostenbesparingen uit is. En voor veel bedrijven zullen hogere rentelasten op den duur een probleem kunnen gaan worden.”