Einaudi

„Van klassieke muziek weet ik niks, ik ben echt een groentje. Als ik aan het schrijven ben, luister ik altijd muziek. Vaak hiphop, soul, ragga. Meer de zwarte muziek. Maar steeds vaker heb ik een internetzender met klassieke muziek aanstaan. En toen ontdekte ik iets wat voor kenners vast allang bekend en arrivé is: Ludovico Einaudi, een Italiaanse pianist en componist. Zijn muziek is zo licht, zo zuiver en puur. Echt prachtig. Laatst zat ik samen met pianist Michiel Borstlap in het radioprogramma Met het oog op morgen. Hij speelde een paar stukken van zijn nieuwe cd Reflective. Na enige aarzeling durfde ik toch tegen hem te zeggen dat zijn muziek me deed denken aan Einaudi. Hij was vond het gelukkig een compliment. Ik zag dat Einaudi op 30 oktober optreedt in het Concertgebouw in Amsterdam. Gaat dat horen.”