Eén kwartaal zegt niet veel

None

„Langetermijninvesteerders kijken verder dan de kwartaalcijfers. Een uitschieter in een bepaald kwartaal zegt mij daarom niet zoveel. Daarbij komt dat voor veel bedrijven in onze portefeuille het derde kwartaal zeker niet het belangrijkste van het jaar is. Die cijfers kunnen wel een indicatie geven of het bedrijf op de goede weg is om de uitgezette strategie uit te voeren en de daarbij behorende doelstellingen te realiseren. Oftewel, of het doet wat het belooft.

Verscheidene bedrijven zien 2013 als een soort overgangsjaar, waarin het bedrijf zich opmaakt voor groei in de komende jaren. Een mooi voorbeeld hiervan is Beter Bed dat onder moeilijke omstandigheden scherp let op de winstmarge en op kostenbeheersing. Gelukkig dienen de eerste tekenen van economisch herstel zich aan nu het dieptepunt op de woningmarkt voorbij lijkt te zijn en het consumentenvertrouwen in Nederland lijkt te stijgen.”