Dutch Design Week 2013

None

Heel Eindhoven staat van 19 t/m 27 oktober in het teken van de Dutch Design Week. Dit jaar is het motto: Now Future.

Meer dan 2.000 ontwerpers laten hun werk zien in ongeveer 300 evenementen. Vorig jaar trok de Dutch Design Week 200.000 bezoekers. Wie alles wil zien is er dagen druk mee. Handig zijn de gratis Design Rides: 30 Mini Countrymans met bizarre objecten op het dak pendelen tussen de hoofdlocaties. Er zijn fietsen en scooters te huur en er rijdt een gratis pendelbus. Op 78 locaties in Strijp, het centrum en oost, zijn presentaties te zien van jong talent, gevestigde namen en bedrijven. Een passe-partout kost 15 euro (12,50 euro online). Hieronder een selectie uit het aanbod:

Strijp S

Het Klokgebouw belooft een goed startpunt te worden met veel presentaties van jong talent en gevestigde namen. Aandacht voor ambachtelijkheid, de DOEN Materiaalprijs, lezingen, workshops en seminars. Klokgebouw 50. Ook op Strijp S: De Dutch Design Awards in Gebouw Gerard (waar ook de twee jurken die Máxima op de dag van de inhuldiging droeg, te zien zijn) en Designwinkel Yksi met een eigen expositie. Beide aan de Torenallee.

Strijp T

Groepsexpositie Convoi Exceptionnel en de presentatie van Joost en Kiki (Gebouw TAB). In gebouw TAQ, op hetzelfde terrein: Den Herder Production House met o.a. werk van Maarten Baas. Zwaanstraat 1.

De Witte Dame

De Graduation Show van de Design Academy met eindexamenwerk van 126 studenten. Centraal thema is Self Unself: over de balans tussen ik en wij in design. Emmasingel 14.

Stadhuis

‘Design for Kids’ met een natuurspeeltuin. Op het Stadhuisplein werk dat grafisch ontwerpers samen met hun kinderen maakten. Stadhuisplein 1.

Sectie C

Open ateliers van circa 80 creatieven. Eten, drinken en tentoonstellingen, o.a. over crowdfunding en het boek Het menselijk bedrijf, over de ambachtelijke bedrijfjes op sectie C. Vanaf 16 uur, in het weekeinde vanaf 12 uur. Daalakkersweg 2-8.

Piet Hein Eek

In de winkel van Eek staat zijn eigen collectie, met nieuwe eigen ontwerpen, maar ook werk van jonge ontwerpers, het initiatief Social Label en een groot object van Paul Heijnen. Halvemaanstraat 30.

Igluu

Stoffenfabrikant Vlisco, bekend van exotische batiks en Afrikaanse dessins, toont zijn collectie en kleding. Ook achtergrondinformatie en een lezingenprogramma. Lichttoren 32.

Kazerne

Locatie met 2.600 m2 design: presentaties van ontwerpers, Eat Drink Design, Modebelofte 2013 en het nieuwe Loodsrestaurant. Paradijslaan 2-8.

TAC

Werk van een grote groep ontwerpers uit binnen- en buitenland. Onder wie Lex Pott, David Derksen, Paul Heijnen en Pepe Heykoop. Vonderweg 1.

Het complete programma: ddw.nl