Advocaat Frank R: gedeeltelijke bekentenis in zedenzaak

Frank R. wordt er onder meer van verdacht meisjes vanachter de computer tot seksuele handelingen te hebben gedwongen.
Frank R. wordt er onder meer van verdacht meisjes vanachter de computer tot seksuele handelingen te hebben gedwongen. Foto ANP / Lex van Lieshout

Frank R, de 48-jarige verdachte in de grote zedenzaak in Cuijk, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd voor fysieke seks met twee minderjarige meisjes. Dat zegt zijn advocaat Robert van Haarst tegen NRC Handelsblad.

“Mijn cliënt werkt zeer goed mee aan het onderzoek”, aldus Van Haarst. “Bij elke aanvulling op het dossier is er nauw overleg tussen ons.” R. zou sinds zijn arrestatie, half mei, geen bezoek hebben ontvangen in de gevangenis.

Frank R. wordt verdacht van misbruik van elf meisjes en webcamseks met zo’n driehonderd meisjes. Tot de zaak begin deze week in het nieuws kwam waren er drie aangiften tegen Frank R. gedaan. Mogelijk zijn het er nu meer – het Openbaar Ministerie zwijgt daar vooralsnog over. Zijn slachtoffers zijn tussen de 10 en 17 jaar en komen uit Nederland en België.

R. had sinds 1992 een strafblad

Volgens ingewijden groeide Frank R. de eerste jaren van zijn leven in België op zonder vader. Hij verhuisde als kleuter naar Nederland en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij werkte tot zijn aanhouding als gevelreiniger.

Sinds 1992 heeft Frank R. een strafblad. De politierechter in Arnhem legde hem een taakstraf van 120 uur op wegens “het wederrechtelijk binnendringen van een woning”. Daarbij dreigde R. ook met verkrachting.